Jak mówili inni, premiera to świetny stosunek jakości do ceny, prawdopodobnie opisałbym ją również jako średnią akcję. Jak opisałbyś inne wędki Running Bear?
Premier i extreme, przyjemna średnia akcja, zgodna z wagą. Okropne gniazdo kołowrotka na extreme.
Salt pro, mam ich teraz 4. Trochę ciężkie na wadze według ich strony internetowej, ale dobrze leżą w dłoni. Rzucają daleko, ale wcale nie są sztywne. Szybkie medium z rozsądnym odzyskiem szczytówki. #9 to doskonała wędka szczupakowa. Wszystkie są zgodne z wagą. #11 szczerze mówiąc, trochę przypomina wędkę spinningową, ale używam jej z główką z T14.
Ultralite, mam 6'6" i nie pamiętam, czy to 2 czy 3. Piękna krótka wędka strumieniowa. Uczę z nią młodego człowieka. Bardzo ładnie radzi sobie z jedną lub dwiema linkami o większej wadze.
Nano. Ładna, wyraźna akcja, prawie szybka, ale na wolnym końcu szybka, jeśli mnie rozumiesz. Powinna być z tych samych materiałów co sky high, ale czuć trochę więcej akcji w środku blanku, a szczytówka nie odzyskuje tak szybko jak sky high w tych samych gramaturach linki. Piękna w #4 na małej lub średniej rzece, dobrze się toczy, dobrze sprawdza się z małymi mini speyami i rzutami z tyłu itp. Kupiłem moją używaną, dobrą wędkę w detalu, okazja za 60 funtów lub cokolwiek zapłaciłem. Akcja, która może nie sprzedawać się tak dobrze z półki jak coś szybszego, ale bardzo dobrze się nią łowi.
Sky high. Co za blank za 100 funtów. Tak dobry jak wiele wędek za 400 funtów, które rzucałem. Szybka, piękna szczytówka, żwawa i bez wysiłku. Sześciokilogramowa wędka w dłoni przypomina 5, ale z łatwością może rzucić tonący wf7 do podkładu, chociaż najlepiej sprawdza się z 6. Gniazdo kołowrotka działa, ale jest okropne. Blank jest piękną zielenią z głębokimi czerwonymi omotkami, jak premium shakey z lat 80. i podoba mi się to. Z może 20-25 wędek muchowych, które posiadam, 6wt sky high jest jedną z trzech, których najchętniej używam. Pozostałe dwa sprzedawano za 699 funtów i 899 funtów!