Fly Fishing Forum banner
5,781 - 5,800 of 6,768 Posts
Cześć, czy ktoś ma jakieś rady dotyczące wędki Maxcatch Premier? Przyglądam się zestawowi Premier z kołowrotkiem Avid w klasie 7 lub 8wt, ponieważ szukam czegoś do okazjonalnego łowienia streamerami. Może również na brzany. Wcześniej nie używałem Maxcatch - rozważam również Greys Fin i KSTX - więc zastanawiam się, jak ten konkretny model wypadłby na tle tych Grey
Ładne, lekkie wędki, powiedziałbym, że o średniej akcji, dobrej kosmetyce i mocowaniach kołowrotka, podzielonym pokrowcu z cordury, niezwykle dobrym VFM, kup ją, jeśli ci się nie spodoba, w co wątpię, masz tanią zapasową.
Kupiłem modele Premier 8'4" #3 i 9'00 #4, oba są doskonałe. O tak, jeśli jedną złamiesz - a złamałem moją trzy razy - to tylko 12 funtów za nowy odcinek, szybki zwrot, nie może się nie udać.
Kup do tego jedną z linii MC Eco, są naprawdę niesamowicie dobre, wybierz jedną w kolorze matowej oliwki, zwykle wrzucają jedną z wędką, ale w krzykliwym kolorze.

Cześć, czy ktoś ma jakieś rady dotyczące wędki Maxcatch Premier? Przyglądam się zestawowi Premier z kołowrotkiem Avid w 7 lub 8wt, ponieważ szukam czegoś do okazjonalnego łowienia streamerów. Może również do brzany. Nigdy wcześniej nie używałem Maxcatch - rozważam również Greys Fin i KSTX - więc zastanawiam się, jak ten konkretny model może wypaść na tle tych Grey
Zgadzam się z Noelem, premier i extreme są zarówno bardzo funkcjonalne, jak i świetne VFM. Próbowałem wielu ich wędek, nano, sky high, salt pro, ultralite, premier i extreme. Żaden z nich mnie nie rozczarował.

Nie podobały mi się ich wędki szklane ani tańsze wędki Spey, chociaż wiele osób je lubi.

Ładne lekkie wędki, powiedziałbym, że średnia akcja, dobra kosmetyka i mocowania kołowrotka, podzielony pokrowiec z cordury, niezwykle dobry VFM, kup ją, jeśli ci się nie spodoba, w co wątpię, masz tanią zapasową.
Kupiłem modele Premier 8'4" #3 i 9'00 #4, oba są doskonałe. O tak, jeśli złamiesz jeden - a ja złamałem swój trzy razy do tej pory - to tylko £12 za nowy odcinek, szybki zwrot, nie może się nie udać.
Weź jedną z żyłek MC Eco, są naprawdę niesamowicie dobre, wybierz jedną w kolorze szarozielonym, zwykle wrzucają jedną z wędką, ale w jaskrawym kolorze.
Dzięki, bardzo pomocne - może spróbuję z Premier!

Zgadzam się z Noelem, premier i extreme są bardzo funkcjonalne i świetne VFM. Próbowałem wielu ich wędek, nano, sky high, salt pro, ultralite, premier i extreme. Żaden z nich mnie nie zawiódł.

Nie podobały mi się ich szklane wędki ani tańsze wędki Spey, chociaż wiele osób je lubi.
Jak inni powiedzieli, premiera to świetny stosunek jakości do ceny, prawdopodobnie opisałbym ją również jako średnią akcję. Jak opisałbyś inne wędki, running bear?

Jak mówili inni, premiera to świetny stosunek jakości do ceny, prawdopodobnie opisałbym ją również jako średnią akcję. Jak opisałbyś inne wędki Running Bear?
Premier i extreme, przyjemna średnia akcja, zgodna z wagą. Okropne gniazdo kołowrotka na extreme.

Salt pro, mam ich teraz 4. Trochę ciężkie na wadze według ich strony internetowej, ale dobrze leżą w dłoni. Rzucają daleko, ale wcale nie są sztywne. Szybkie medium z rozsądnym odzyskiem szczytówki. #9 to doskonała wędka szczupakowa. Wszystkie są zgodne z wagą. #11 szczerze mówiąc, trochę przypomina wędkę spinningową, ale używam jej z główką z T14.

Ultralite, mam 6'6" i nie pamiętam, czy to 2 czy 3. Piękna krótka wędka strumieniowa. Uczę z nią młodego człowieka. Bardzo ładnie radzi sobie z jedną lub dwiema linkami o większej wadze.

Nano. Ładna, wyraźna akcja, prawie szybka, ale na wolnym końcu szybka, jeśli mnie rozumiesz. Powinna być z tych samych materiałów co sky high, ale czuć trochę więcej akcji w środku blanku, a szczytówka nie odzyskuje tak szybko jak sky high w tych samych gramaturach linki. Piękna w #4 na małej lub średniej rzece, dobrze się toczy, dobrze sprawdza się z małymi mini speyami i rzutami z tyłu itp. Kupiłem moją używaną, dobrą wędkę w detalu, okazja za 60 funtów lub cokolwiek zapłaciłem. Akcja, która może nie sprzedawać się tak dobrze z półki jak coś szybszego, ale bardzo dobrze się nią łowi.

Sky high. Co za blank za 100 funtów. Tak dobry jak wiele wędek za 400 funtów, które rzucałem. Szybka, piękna szczytówka, żwawa i bez wysiłku. Sześciokilogramowa wędka w dłoni przypomina 5, ale z łatwością może rzucić tonący wf7 do podkładu, chociaż najlepiej sprawdza się z 6. Gniazdo kołowrotka działa, ale jest okropne. Blank jest piękną zielenią z głębokimi czerwonymi omotkami, jak premium shakey z lat 80. i podoba mi się to. Z może 20-25 wędek muchowych, które posiadam, 6wt sky high jest jedną z trzech, których najchętniej używam. Pozostałe dwa sprzedawano za 699 funtów i 899 funtów!

Śmieszne, jak różne są gusta, naprawdę lubię proste, gładkie, anodowane aluminium z podwójnymi pierścieniami blokującymi 🤷🏻‍♂️
Lubię proste, takie jak w Salt Pro z jego prostym, anodowanym podwójnym zamkiem. Uważam, że ekstremalne przypomina resztki aluminium z hali produkcyjnej, jak większość chińskiej inżynierii wstecznej sprzed 20 lat.

Uchwyt kołowrotka wygląda dla mnie dobrze i blokuje kołowrotek. Nie jestem pewien, co jeszcze powinien robić. Używam tego przez prawie dwa lata; działa bez zarzutu. I 25 funtów wtf???
Wiem, że to 25 funtów, a blank jest lepszy niż ten, za który zapłaciliśmy 100 funtów kilka lat temu... ale wygląda po prostu jak uchwyt, który dostałbyś na wędce spinningowej z lat 90. Tak, działa, ale wciąż tam jest i na mnie patrzy. Nie jestem zresztą jakimś bardzo wypolerowanym snobem od cocoboli, nie ma nic złego w plastikowym fuji. Jest jednak lepszy niż to złote coś na sky high z jego zbyt wąskimi pierścieniami blokującymi.

Ludzie, tylko szybka uwaga na temat wędki Extreme. Kupiłem ją, ponieważ chciałem 10' 7# i Extreme to jedna z niewielu wędek, które robią w 10 stopach.

Szczerze mówiąc, to kloc. Nie wiem, jaka jest zmierzona waga, ale "czuje się", jakby ważyła tonę. Wiem, że 10' 7# nigdy nie będzie lekkie jak piórko, ale to po prostu sprawia wrażenie, że rzucanie nią to udręka. Uchwyt też niezbyt wygodny. Zbyt gruby. A pokrowiec na wędkę to żart.

Ostatniego dnia, kiedy na niej łowiłem, zamieniłem ją na moją 9' 6# Oracle II do łowienia na suchą muchę. Czułem się, jakbym przeszedł na małą 3-kę, tak lekko się wydawała w porównaniu.

Więc ludzie, wydajcie dodatkowe 20 lub 30 funtów i unikajcie tej wędki.

Ludzie, tylko szybka notatka na temat wędki Extreme. Kupiłem ją, ponieważ chciałem 10' 7# i Extreme to jedna z niewielu wędek, które robią w 10 stopach.

Szczerze mówiąc, to kloc. Nie wiem, jaka jest zmierzona waga, ale "czuje się", jakby ważyła tonę. Wiem, że 10' 7# nigdy nie będzie lekkie jak piórko, ale to po prostu sprawia wrażenie, że rzucanie nią to udręka. Uchwyt też niezbyt wygodny. Zbyt gruby. A pokrowiec na wędkę to żart.

Ostatniego dnia, kiedy na nią łowiłem, zamieniłem ją na moją 9' 6# Oracle II do łowienia na suchą muchę. Czułem się, jakbym przeszedł na małą 3-kę, tak lekka była w porównaniu.

Ludzie, wydajcie dodatkowe 20 lub 30 funtów i unikajcie tej.
Miałem Extreme 9' 6" #6 i dałem ją British Heart Foundation z tych samych powodów. Zdecydowanie wolę moją Shakespeare Oracle Stillwater w tej samej konfiguracji.

Ludzie, tylko krótka uwaga na temat wędki Extreme. Kupiłem ją, ponieważ chciałem 10' 7# i Extreme to jedna z niewielu wędek, które robią w 10 stopach.

Szczerze mówiąc, to kloc. Nie wiem, jaka jest zmierzona waga, ale "czuje się", jakby ważyła tonę. Wiem, że 10' 7# nigdy nie będzie lekka jak piórko, ale to po prostu sprawia wrażenie, że rzucanie nią to ciężka praca. Uchwyt też niezbyt wygodny. Zbyt gruby. A pokrowiec na wędkę to żart.

Ostatniego dnia, kiedy na nią łowiłem, zamieniłem ją na moją 9' 6# Oracle II do łowienia suchą muchą. Czułem się, jakbym przeszedł na małą 3-kę, w porównaniu do niej było tak lekko.

Ludzie, wydajcie dodatkowe 20 lub 30 funtów i unikajcie tej.
Z drugiej strony, 8'6" 4wt Extreme to świetna wędka. To naprawdę dobra opcja dla mnie do łowienia z brzegu w jeziorach na suche i mokre muchy. Zawsze do niej wracam, ponieważ akcja jest świetna i jest lekka w dłoni, rzuca 'Extreme'ly dobrze i ma zapas mocy, aby poradzić sobie z poważnymi rybami. 😉

Miałem dwa, oba z serii premiere, 10 stóp 3wt i 8 stóp 3wt. Powiedziałbym, że myślę, że są w porządku, ale też nie do końca genialne. Zdecydowanie wolę Shakespeare i imo wędki z nextackle, które są o wiele lepsze.

Przepraszam, jeśli ktoś inny już o tym wspomniał, ale widzę, że fishing megastore sprzedaje pływające linki muchowe maxcatch, ale te, które sprzedają, wydają się nie być na najnowszej liście linek na stronie Maxcatch. Wydają się być około dwa razy droższe niż najbliższe linki kupowane bezpośrednio od Maxcatch, a kiedy kupowałem je bezpośrednio od Maxcatch, często wysyłali mi dwie!

5,781 - 5,800 of 6,768 Posts