Fly Fishing Forum banner

Vision GT4 Katapult

19K views 77 replies 23 participants last post by  rrw35  
G
#1 ·
Miałem krótki test wędki klasy 6 z tych w towarzystwie kilku bardzo eleganckich wędek w zeszłym tygodniu i byłem oszołomiony po pierwszym rzucie. Czy ktoś ma taką? Byłbym zainteresowany porównaniem doświadczeń.

#4 ·
Mam morską GT4 9' dla #10 i oryginalną GT4 10' dla #6 i moim zdaniem są to fantastyczne wędki. Próbowałem Catapult i gdybym miał pieniądze, kupiłbym ją rano.

Nie mogę ich wystarczająco wysoko ocenić.

#15 ·
Vision Rods

Cześć Ludzie

Wiele osób wie, że jestem OGROMNYM fanem Vision :D robią wędki, które nie tylko bardzo dobrze rzucają, ale co dla mnie "ważniejsze" są stworzone do "łowienia", mają "Czucie"

Osobiście machałem tylko stream flex i Demon, ale oba wydawały się "martwe", byłem bardzo zaskoczony, jak sztywny i martwy wydawał się stream flex :whistle:

W związku z tym...........moja nowa Vision Cult 9' 3# :cool:

#17 ·
Cześć Ludzie

Wiele osób wie, że jestem OGROMNYM fanem Vision :D robią wędki, które nie tylko bardzo dobrze rzucają, ale co dla mnie "ważniejsze", są stworzone do "łowienia". Mają "Czucie"

Osobiście machałem tylko Stream Flex i Demon, ale oba wydawały się "martwe", byłem bardzo zaskoczony, jak sztywny i martwy wydawał się Stream Flex :whistle:

W związku z tym...........moja nowa Vision Cult 9' 3# :cool:
To jest problem. Jak można wydać osąd/oświadczenie na temat machania?

Brian

#24 ·
Mam wędkę Catapult 9'6" 7 weight i moim zdaniem jest to bardzo dobra wędka. Jest bardzo mocna i uważam, że najlepiej sprawdza się z linkami o wadze 8. Nie polecałbym jednak tego konkretnego modelu jako uniwersalnej wędki do łodzi, ponieważ uważam, że jest nieco zbyt mocna do łowienia na suche muchy.

#25 ·
Mam wędkę Catapult 9'6" 7 weight i moim zdaniem jest to bardzo dobra wędka. Jest bardzo mocna i uważam, że najlepiej sprawdza się z linkami 8 weight. Nie polecałbym jednak tego konkretnego modelu jako uniwersalnej wędki do łodzi, ponieważ uważam, że jest nieco zbyt mocna do łowienia na suche muchy.
Więc to 8#:confused:

Brian

#32 ·
Jest napisane #7 - mówię tylko, że moim zdaniem lepiej sprawdza się z linkami #8. Ktoś inny może uważać inaczej. Niemniej jednak jest to bardzo dobry wędka.
Cześć Troutbum. Nie chcę być śmieszny, ale kiedy kupiłeś wędkę, czy najpierw kupiłeś linki 7#? Potem powiedziałeś sobie: "Coś tu nie gra"? Potem poszedłeś i kupiłeś 8#? A może ktoś ci powiedział, że będzie lepiej z 8#? Swoją drogą, nie kwestionuję jego kwalifikacji, mam go od roku. Chociaż nie używam go często. Brian

#36 ·
Ja też jestem fanem wędek Vision, mam pięć 3Zones i uważam, że są świetne! :) Szkoda, że Vision uznał za stosowne je wycofać!! :( SF Ps Jeśli ktoś ma gdzieś w idealnym stanie 8' #4 3Zone zbierającą kurz, z przyjemnością ją wezmę! :D
Streamfisher, myślę, że byłeś jednym z tych, którzy zachęcali mnie do kupna 3 zone w zeszłym roku, razem z Buzzem i Co, którzy byli przeciwni Streamflex, więc dzięki

#34 ·
Jak Vision Nite Catapult wypada w porównaniu do GT4 Catapult?
Vision Nite Catapult była dostępna tylko w rozmiarach 9ft6 7/8 i 10ft 7/8, o ile pamiętam.
Mam Nite 9ft 6# Dobra wędka jak na cenę, ale moim zdaniem nie tak szybka jak Catapult

Brian

#38 ·
Cześć, zastanawiałem się tylko, który kij Vision najlepiej poradzi sobie z podwójnym zwężeniem 6 lub 5?
Większość nowoczesnych wędek wydaje się nie rzucać długiej linki z podwójnym zwężeniem.
Zdaję sobie sprawę, że większość ludzi używa ciężaru do przodu, jestem uparty ;)

Dzięki, Dave

#39 ·
Jeśli odnosisz się do nowego GT4 "Four" - to jest to zupełnie inna akcja niż katapulta GT4 - moim zdaniem jest to akcja "Średnia" - chociaż myślę, że klasyfikują ją jako Med/Fast - ale pasuje do zrelaksowanego stylu rzucania. Jest dość wolna w porównaniu do mocy Katapulty.

Sklasyfikowałbym rodzinę GT4 jako:

GT4 Katapulta - Szybka
Nite Katapulta - Med Fast (granicząca z szybką - dobra do łowienia na suche muchy/buzzery)
GT4 'Four' - Akcja Med

Za te pieniądze GT4 ma świetną wartość i jest dobrą wędką o szybkiej akcji. 9,6 stopy dobrze radzi sobie z linkami 7 i 8 wt, wolę sam łowić linką o jeden rozmiar większą, aby szybciej obciążyć wędkę i uzyskać większą kontrolę na wietrze w porównaniu do 7wts - ale wolę łowić linkami dystansowymi, takimi jak Rio Outbound w 7wt na Katapulcie.

Świetna wędka - zdecydowanie moja ulubiona w serii wędek Vision.

Ian